Watertankwagen (WT-G)

De ‘watertankwagen groot model’ afgekort TW-G op de post Laren bevat 15.600 liter water. En is één van de veertien nagenoeg identieke watertankwagens in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

De watertankwagen wordt ingezet bij brandmeldingen waar de waterwinning een uitdaging is. Bijvoorbeeld wanneer de waterwinning zich op grote afstand tot de brand bevindt. Totdat de brandweer een watertransportsysteem heeft opgebouwd (slangen heeft uitgelegd) kunnen één of meerdere watertankwagens worden ingezet.

De watertankwagen op de post Laren wordt bemand door twee personen (een chauffeur en een opstapper). Zij zorgen ervoor dat de waterinhoud zo snel mogelijk beschikbaar is voor de blussende voertuigen.

De specificaties

Het voertuig, een DAF CF chassis met 380 pk heeft een opbouwde watertank van 15.600 liter en een Schlingmann pomp met een capaciteit van 4.000 l/min. Het voertuig is opgebouwd door IFFS B.V. in het Brabantse Berlicum. Het roepnummer zal 06-8166 luiden en de aanduiding is WT-G (Watertankwagen Groot).