Wie zijn we

Reeds in de 18e eeuw is er sprake van georganiseerde brandbestrijding in Laren Gelderland. Heden ten dage bestaat het Larense korps uit achttien enthousiaste brandweerlieden die zich inzetten voor de (brand)veiligheid in Laren en omgeving. De kazerne staat aan de Zutphenseweg 22 in Laren en biedt plaats aan een tankautospuit (TS-BT) en manschappenvoertuig, een veetakel-installatie in aanhanger en een waterwagen.

Verzorgingsgebied
Het verzorgingsgebied van de post Laren strekt zicht uit van de spoorlijn Zutphen-Hengelo tot de Schipbeek en de plaatsen Exel en Harfsen. De brandweerpost rukt tussen de 30 en 40 keer per jaar uit voor diverse incidenten, zoals ongevallen en branden. Maar ook voor dienstverlening aan inwoners van het verzorgingsgebied.

Leden
De leden van de brandweerpost Laren hebben allen een dienstbetrekking als zelfstandige of bij een werkgever. Zij worden door middel van een alarmontvanger opgeroepen voor incidenten. Zij spoedden zich bij een melding naar de kazerne waarna met de betreffende voertuigen wordt uitgerukt.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)
De brandweerpost Laren is per1 januari 2021 onderdeel van het district Achterhoek Noord van de VNOG. Samen met de brandweerkorpsen in de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Zutphen. Deze samenwerking  omvat de brandweerposten in de plaatsen Ruurlo, Borculo, Eibergen, Neede, Vorden, Zelhem, Hengelo, Steenderen, Almen, Barchem, Gorssel, Laren, Lochem en Zutphen.