Belevingswoning De Hoge Weide Lochem

Om burgers voor te lichten over brandveiligheid in de woonomgeving zijn Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Stichting Welzijn Lochem en de VNOG de samenwerking aangegaan. In een ruimte van woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem is een zogenaamde belevingswoning ingericht.

In deze ruimte worden huis-, tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld gebracht. Tijdens het bezoeken van de ‘woning’ komt de bezoeker verschillende situaties tegen die met brandveiligheid te maken hebben. Met deze opgedane kennis kan hij/zij thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen. Vrijwilligers van Stichting Marga Klompe, Stichting Welzijn Lochem en van de brandweer zijn aanwezig om bezoekers alles over brandveiligheid te vertellen.

De voorlichting over brandveiligheid in de woonomgeving is niet alleen bedoeld voor bewoners van de Hoge Weide, maar juist ook voor de inwoners van de gemeente Lochem en bijvoorbeeld scholen in de omgeving.

Feestelijke opening

Dit mooie initiatief vraagt uiteraard om een feestelijke opening. Op dinsdag 20 november om 15.30 uur geeft burgemeester van ’t Erve hét startsein van deze samenwerking en daarbij de officiële opening van de belevingswoning. Hierbij is iedereen van harte welkom!

Openingstijden

De belevingswoning aan de Zwiepseweg 107 in Lochem is van maandag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur voor iedereen open.

Vergelijkbare berichten