“Een woningbrand overkomt mij niet.” Dat denken veel mensen… Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Helaas vallen ieder jaar honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers. Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Wat kun je doen of moet je juist niet doen.

Het thema Brandveiligleven raakt steeds meer ingebed in de samenleving en daarmee ook binnen de brandweer. Natuurlijk is de brandweer er als er brand is. Maar wel willen juist ook aan preventieve kant werken. Voorkomen is immers beter dan blussen!

Woningchecks

Met zogenaamde ‘woningchecks’ biedt de brandweer de mogelijkheid voor inwoners van ons verzorgingsgebied (Laren, Exel, Harfsen, Kring van Dorth en de buitengebieden) de woon- en leefomgeving brandveilig in te richten.

Op verzoek komt de brandweer dan bij u thuis en bespreekt brandpreventieve voorzieningen, zoals rookmelders en blusdekens. Maar ook vluchtplannen en vluchtroutes kunnen worden besproken. Kortom de brandweer geeft advies hoe u uw leefomgeving brandveiliger kunt maken.

Enkele thema’s: Brandveilig wonen, Brandveilig klussen en Schoorsteenbrand, en nu?

Tips van de brandweer

Bekijk hier informatiemateriaal van de brandweer over de diverse thema’s

Op de website van Brandweer Nederland zijn al zeer veel brandpreventietips te vinden. Neem eens een kijkje op de volgende website: http://www.brandweer.nl/brandveiligheid/

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met Brandweer. Of bel voor een afspraak met Brandweer VNOG tijdens kantooruren 088 – 310 4750.