| |

Plezierjacht in brand op het Twenthekanaal

Woensdagmiddag 6 augustus kregen de brandweerkorpsen van Lochem en Laren een melding van een brand scheepvaart op het Twenthekanaal in Lochem. Een nadere plaatsaanduiding kon direct niet gegeven worden. Later kon met hulp van de politie de juiste plaats bepaald worden. Dit bleek aan de Mogezompsweg te zijn nabij de Mogezompsbrug over het Twenthekanaal.

Op een plezierjacht met twee opvarenden was rookontwikkeling ontdekt waarop één van de opvarenden direct 112 heeft gebeld. De schipper meerde de boot af aan de kant en wist de boot met hulp van een omstander met één lijn vast te leggen aan een boom.

De brandweer trof een uitslaande brand aan, aan boord van het plezierjacht. Het jacht kon met een tweede lijn worden vastgelegd waarna de brandweer het jacht kon blussen. Het jacht is volledig uitgebrand.

Beide opvarenden waren gelukkig al van boord en ook beide huisdieren (hond en kat) waren van boord, zij zijn door de politie opgevangen. Rijkswaterstaat heeft zich over het jacht ontfermd en deze afgesleept.

Vergelijkbare berichten