| |

Stormschades en gaslekkage

Dinsdag 12 juli trok er rond half vijf ’s middags een onweersbui over Laren en Harfsen welke op drie plaatsen voor stormschades zorgde. Aan de Reeverweg in Harfsen en op de Broekdijk in Laren sloeg de bliksem in een boom. Aan de Buisweerdweg in Laren hing een tak gevaarlijk over het wegdek.

De Larense brandweer heeft de boom over de Reeverweg en Broekdijk van het wegdek gehaald. Tegelijkertijd heeft de brandweer van Markelo een tak over de Buisweerdweg verwijderd.

’s Avonds kwam er opnieuw een melding binnen van de Reeverweg in Harfsen ditmaal van een gaslekkage. Mogelijk heeft de bliksem welke ’s middags in de boom was geslagen ook voor lekkage aan de gasleiding gezorgd. Bewoners roken in de voortuin een gaslucht, waarop de brandweer en Liander naar het adres kwamen. De brandweer beveiligde de situatie en heeft in diverse huizen metingen verricht. Liander heeft het lek opgespoord en gedicht.

Een gaslekkage is een risico! Zeker als het gas zich de weg van de minste weerstand zoekt in de grond. Bijvoorbeeld richting woningen.

 

Vergelijkbare berichten