Laatste update 20 januari 2016

De nieuwe 8144 is afgeleverd! Enkele postleden zijn 19 december naar Winschoten afgereisd en hebben de nieuw tankautospuit opgehaald! Komende tijd worden nog enkele zaken ingebouwd en start er een inwerktraject voor chauffeurs, bevelvoerders en manschappen. Medio februari 2017 zal de nieuwe 8144 op de uitruk komen te staan.

Zie onderaan deze pagina voor de foto’s van de opbouw!

Update 10 november 2016

Ziegler is gestart met de indeling van de kasten. De materialen zoals HV-gereedschap en blusarmaturen krijgen hun plek in het voertuig.

Update 28 oktober 2016

Vandaag zijn de gereedschappen aangeleverd welke op het nieuwe voertuig moeten worden geplaatst. Ook wordt volgende week de striping op het voertuig geplakt. De afname staat voor eind november gepland.

Update 16 oktober 2016

Nadat het voertuig naar de spuiter is geweest is het terug bij Ziegler in Winschoten. Hier is gestart met de aansluiting van de pomp en de inrichting van de cabine.

Update 2 oktober 2016

Het voertuig is afgelopen week naar de spuiter geweest en de traptreden voor de manschappencabine zijn geplaatst. Ziegler gaat deze week verder met de inrichting van de kasten en de inrichting van de cabine.

Update 13 september 2016

De opbouw vordert gestaag. Ergens in december zal de voor-oplevering plaatsvinden. Hierbij alvast enkele specificaties:

 • Scania P370 CB HHZ 4×4, CrewCab CP 31
 • ALPAS 7-luiks opbouw
 • 3.900 mm wielbasis
 • Hydraulisch aangedreven generator
 • Watertank 4.000 liter
 • Ziegler pomp FPN 10-3000-2HH
 • Automatische pompsmering en pompaftap
 • Hydraulisch aangedreven tweede bluspomp Ziegler pomp FPN 10-1000-2H voor rijdend blussen;
 • Hydraulisch aangedreven lier voor en achterzijde
 • Z-Control bediening
 • Dakblussing voor natuurbrandbestrijding en bumpersproeiers
 • Cabine met 2 dakramen
 • Bumpermonitor
 • Uitgevoerd met elektrisch-hydraulisch ladderrek
 • Lichtmast met een draai- en kantelunit
 • Banden aflaat-/vulsysteem
 • Ziegler opstaptreden voor manschappencabine

Update 6 september 2016

Na de vakantie is gestart met de inbouw van de pomp. De opbouw van de watertank (4.000 liter) en de opbouw van de kasten.

Update 8 augustus 2016

Net voor de bouwvak-vakantie is het chassis van Dynastart in Barneveld naar Ziegler in Winschoten verplaatst. Ziegler is gestart met aanpassingen aan het chassis en in de manschappencabine.

Update 14 juli 2016

Dynastart in Barneveld is nagenoeg klaar met de aanpassingen. Onder andere een tweetal lieren (voor- en achterzijde) zijn opgebouwd alsmede hydraulische aandrijving voor de bluspomp. En een PTO aftakking voor aandrijving van bluspomp voor rijdend spuiten. Komende week vertrekt het chassis van Barneveld naar Winschoten voor verdere opbouw door Ziegler.

Via deze website houden we u op de hoogte over de voortgang van de bouw van het nieuwe voertuig voor de post Laren. Binnenkort ook via de website van Ziegler Brandweertechniek is de bouw van het voertuig volgen.

Update 26 juni 2016

Begin 2017 verwacht de post Laren een nieuwe brandweerwagen een zogenaamde tankautospuit! Dit nieuwe voertuig zal de huidige Mercedes gaan vervangen die volgend jaar bijna 20 jaar dienst doet.

Het voertuig voor de post Laren is door de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aanschaft via een aanbesteding. Binnen deze aanbesteding zijn meerdere dezelfde voertuigen besteld. Uiteindelijk is een Scania vrachtwagenchassis met opbouw van Ziegler uit Winschoten uit de aanbesteding gekomen. De voertuigen zijn naast geschikt voor de basistaken van de brandweer ook speciaal uitgerust voor natuurbrandbestrijding. Deze specialisatie heeft de post Laren ook al met het huidige voertuig.

Afgelopen week is het chassis door Scania afgeleverd bij Dynastart in Barneveld. Dynastart bouwt aan de voor- en achterzijde voertuig een lier. Daarna zal het chassis naar Winschoten gaan. Hier zal opbouwer Ziegler Brandweertechniek de verdere aanpassingen aan het chassis en de opbouw realiseren.

Concept productievolgorde: Putten (1), Wapenveld, Oene, Elburg (1), Elburg (2), Laren, Putten (2) en Ermelo.

Via deze website houden we u op de hoogte over de voortgang van de bouw van het nieuwe voertuig voor de post Laren. Ook via de website van Ziegler Brandweertechniek kun je de bouw van de voertuigen volgen.