| |

Zeer grote brand Lochem

Een winkelpand aan de Nieuwstad met bovengelegen appartementen zijn vrijdag 17 juli in de vroege ochtend volledig uitgebrand. De brandweer van Lochem kreeg kort na half vier een melding van een woningbrand. De brand werd snel opgeschaald naar middelbrand, waarop de brandweer Barchem uitrukte en ook werd een hoogwerker gealarmeerd. Door de felle branduitbreiding schaalde de brandweer verder op tot zeer grote brand waarop de posten Laren en Ruurlo uitrukten.

Het brandende pand was doordat het tussen twee panden is ingeklemd lastig te bereiken voor de brandweer. Daarnaast was de winkel een diep pand en niet toegankelijk. Door waterstralen in te zetten aan de achterzijde, voorzijde en bovenzijde van het pand, kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen winkels en woningen. Later kon de brandweer ook via twee belendende woningen waterstralen op het brandende pand inzetten.

De Larense brandweer werd omstreeks vier uur gealarmeerd en zijn rond 11.00 uur ’s morgens afgelost door collega’s van de brandweer Gorssel.

Het nablussen heeft tot vrijdagavond half negen geduurd.

Vergelijkbare berichten