| |

Geslaagde brandweer-vaardigheids-toets

We kijken terug op een zeer geslaagde cluster-vaardigheidstoets gehouden op zaterdag 19 september. De post Zutphen was dit jaar de meest effectieve ploeg! Zij behaalden de meeste punten bij het ‘bestrijden’ van het scenario.

De voormalige landbouwschool aan de Zutphenseweg deed afgelopen zaterdag dienst als wedstrijdlocatie. Hierin hadden drie krakers hun intrek genomen en zij wilden het zich graag gemakkelijk maken door warm water te maken.

De melding voor alle korpsen was prio 2 wateroverlast. Maar ter plaatse bleek er al snel meer aan de hand te zijn. De eerste kraker, welke leed aan een hypo, moest uit het gebouw worden gehaald. Daarna moest er een binnendeur geforceerd worden, waarachter zich kraker nummer twee bevond. Nadat deze in veiligheid was gebracht kon er een vuurhaard ontdekt worden in een klaslokaal en in een kelder. Deze moesten op de juiste manier worden afgeblust.

De deelnemende ploegen werden waargenomen op creativiteit, snelheid, collegialiteit/teamwork, slachtofferbehandeling en veiligheid.

 

Vergelijkbare berichten