| |

Zeer grote brand Kringloop Lochem

Op de eerste dag van 2016 is de Larense brandweer omstreeks half elf ’s avonds opgeroepen voor een brand aan de Kwinkweerd in Lochem. De post Laren kreeg een brandmelding van het pand van Mechanisatie Lochem. Kort daarvoor had de brandweer Lochem al een brandmelding gekregen van het pand van de Kringloop Lochem.

Ter plaats bleek er sprake van een grote rookontwikkeling en hoge temperatuur in het pand. Pogingen om de vuurhaard veilig te bereiken moesten worden gestaakt, waarna er defensief werd ingezet om zoveel mogelijk van het pand te kunnen behouden. Er werd groot opgeschaald en rondom het pand werden blusvoertuigen en 3 hoogwerkers opgesteld. Waterwinning vond plaats uit het naastgelegen Twenthekanaal.

De brand sloeg op een gegeven moment uit het dak en breide zich nog uit naar aangelegen kantoren. De brandweer wist uitbreiding naar de winkel, vrachtwagenwerkplaats en het mechanisatiebedrijf te voorkomen.

De Larense brandweer is ingezet van 1 januari half elf ’s avonds tot ’s ochtends 2 januari half zeven. Hierna heeft het korps Neede de werkzaamheden voortgezet.

 

Vergelijkbare berichten