|

Waterwagen

In totaal krijgt de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland dit jaar de beschikking over 14 watertankwagens. In de kazernes van Winterswijk, Groenlo, Aalten, Eibergen, Apeldoorn, Epe, Ermelo, Laren, Brummen, Bergh, Vorden, Doetinchem, Uddel en Nunspeet zullen de wagens worden geplaatst. Aanstaande vrijdag 20 april zal het voertuig voor de post Laren worden afgeleverd.

Opleiding voor de gebruikers

De chauffeurs van de post Laren krijgen een speciale opleiding om met de waterwagen te rijden en ook de pompen te kunnen bedienen. Daarnaast wordt het hele korps van Laren opgeleid om als bijrijder van de waterwagen ingezet te kunnen worden. De verwachting is dat de waterwagen media juli operationeel zal zijn.

De waterwagen heeft een dubbele rol

In gebieden waar geen brandkranen, putten e.d. zijn, levert de wagen bluswater om een kleiner incident te bestrijden. Bij een grotere brand of bij een grote afstand tot een beek put of brandkraan, overbrugt de waterwagen de tijd tussen de eerste brandweerwagen en de opbouw van een groot watertransportsysteem.

De specificaties

Het voertuig, een DAF CF chassis met 380 pk heeft een opbouwde watertank van 15.600 liter en een Schlingmann pomp met een capaciteit van 4.000 l/min. Het voertuig is opgebouwd door IFFS B.V. in het Brabanse Berlicum. Het roepnummer zal 06-8166 luiden en de aanduiding is WT-G (Waterankwagen Groot).

Vergelijkbare berichten