Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wij zoeken nieuwe collega’s!

Nieuws, Nieuws 2022
Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn. Je bent 18 jaar of ouderJe hebt een goede gezondheid en conditieJe hebt minimaal vmbo werk- en denkniveauJe kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleverenJe woont en/of werkt in de buurt van de kazerne Dit is het moment om in te stappen!  Spannend en uitdagend werk, een fantastisch en hecht team. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp…
Read More
Welkom nieuwe leden, huldiging en afscheid brandweervrijwilligers

Welkom nieuwe leden, huldiging en afscheid brandweervrijwilligers

Nieuws, Nieuws 2022
De 5 brandweerposten van de gemeente Lochem op 19 maart 2022 – t.w. Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem. Zaterdagavond 19 maart jl. vond bij Landhotel de Hoofdige Boer in Almen de huldigingsavond voor de brandweerposten van de gemeente Lochem plaats. Tijdens deze avond zijn nieuwe leden verwelkomd, jubilarissen gehuldigd en is er afscheid genomen van enkele vrijwilligers. Post Laren Nieuwe leden: Dion Eggink en Jort WezenbergJubilea: Martijn Welmer en Barry Schoenmakers (12.5 jaar), Johan Hoentjen (20 jaar)Afscheid: Herman Schoneveld (27 jaar), Teun Koeslag (33 jaar), Bert Haijtink en Theo Beuzel (34 jaar)
Read More
3e plaats Vaardigheidstoets TAS-HD in Elburg

3e plaats Vaardigheidstoets TAS-HD in Elburg

Nieuws, Nieuws 2022
De wedstrijdploeg van de post Laren heeft op zaterdag 12 maart deelgenomen aan de vaardigheidstoets klassen TAS-HD in Elburg. Daarbij heeft de ploeg een knappe 3e plaats behaald en heeft zich daarmee geplaatst voor de gewestelijke wedstrijd TAS-HD op 7 mei in Roden. Vaardigheidstoetsen worden georganiseerd door het ABWC. Voor meer informatie zie de website van het ABWC. De succesvolle ploeg bestond op 12 maart uit: Marten Beuzel (bevelvoerder), Sander Koeslag (chauffeur/voertuigbediener), Rick Welmer (manschap), Martijn van de Pol (manschap, Barry Schoenmakers (manschap) en Johan Hoentjen (manschap).
Read More
Schade door storm Eunice

Schade door storm Eunice

Nieuws, Nieuws 2022, Uitrukken
Vrijdagmiddag 18 februari omstreeks 17.00 uur is de brandweer Laren opgeroepen om te kazerneren. Dit kazerneren wordt gedaan om de meldkamer te ontlasten bij grote aantallen alarmeringen. Het aantal schademeldingen door de storm liep omstreeks die tijd 's middags zo hoog op dat besloten werd om regionaal de brandweerkazernes te bemensen. Meerdere meldingen kwamen bij de Larense brandweer binnen van bomen over de weg. Onder andere aan de Broekdijk, Kempstraat, Holterweg, Dijkmansweg, Verwoldseweg, Wittendijk en Ooldselaan waaiden meerdere bomen om, waardoor de wegen voor doorgaand verkeer verspert waren. Langs de Holterweg waaide een boom om waardoor ook de waterleiding kapot werd getrokken door de wortels en het wegdek beschadigd raakte. Met als gevolg meerdere woningen zonder water. Omstreeks 23.00 uur was de storm over haar hoogtepunt heen en liep het…
Read More
112 NL App

112 NL App

Nieuws, Nieuws 2022
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf 12 januari 2022 via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken. De app kun je downloaden in de bekende appstores. Meer informatie vind je in deze flyer. Hieronder vind je de informatie uitgeschreven.
Read More