Lintjesregen, jubilarissen en afscheid bij Larense brandweer

Op de jaarlijkse korpsavond van de brandweerkorpsen uit de gemeente Lochem werden dit jaar aan zes brandweervrijwilligers van de post een lintje uitreikt. Respectievelijk Herman Schoneveld, Martin Zomer, André van de Pol, Teun Koeslag, Bert Haijtink en Marcel Hekkelman werden koninklijk onderscheiden.

Daarnaast waren en twee jubilarissen; Rick Welmer (12,5 jaar) en Herman Schoneveld (25 jaar) en nam de post afscheid van André van de Pol als actief brandweerman.

Op verschillende plekken in Gelderland krijgen voor het einde van het jaar vrijwillige brandweermannen en- vrouwen nog een koninklijke onderscheiding. In de gemeente Lochem werden er zaterdagavond liefst 23(!) uitgereikt.

De regels veranderen namelijk. Normaal gesproken kan ieder lid van de vrijwillige brandweer na 20 jaar een lintje krijgen. Dat wordt anders, aldus de Kanselarij der Nederlandse Orden. Vanaf 1 januari 2020 wordt gekeken wat iemand precies heeft gedaan als vrijwilliger en is het aantal jaren dat iemand lid is niet meer bepalend.

Vergelijkbare berichten