| |

Woningbrand na blikseminslag

Vrijdagavond 5 juni sloeg omstreeks kwart over tien ’s avonds de bliksem in, in een woonboerderij aan de Sekmaatsteeg te Laren. Bewoners die op dat moment thuis waren konden veilig hun woning verlaten en de brandweer waarschuwen.

De brandweer rukte volgens procedure ‘middelbrand’ uit met twee tankautospuiten uit Laren en Bathmen. En schaalde uiteindelijk op tot grote brand. Ter plaatse bleek de bliksem op de achterzijde van de woning te zijn ingeslagen. Met een binnenaanval is geprobeerd het vuur te bestrijden en tegen te houden. De branduitbreiding verliep echter zo snel dat de brand al snel ‘doorliep’ in de rietenkap naar de voorzijde van de woning.

Een hoogwerker uit Deventer en een watertransportsysteem uit Bathmen werden ingezet om ook van buitenaf het vuur te kunnen bestrijden. De brandweer verwijderde handmatig het riet aan de buitenzijde, om inbranden van constructie en doorslag naar de benedenverdieping te voorkomen.

De woning raakte door de brand onbewoonbaar. De constructie bleef in takt, echter de woning heeft veel schade aan het dak en veel waterschade in de gehele woning.

 

Vergelijkbare berichten